Donar compte de les resolucions d’alcaldia en matèria de nomenament de membres de la junta de govern local, nombrament de tinents d’alcalde, delegacions d’alcaldia en regidories i en la junta de govern local i nomenament de tresorer municipal.
S’aprova amb 6  vots a favor (PSPV-PSOE i BLOC) i 5 en contra (PP).
El BLOC Compromís vota a favor  perquè es governe amb normalitat, i no entra a formar part de cap regidoria, ni tampoc de la junta de govern local.

Aprovació, si procedeix, creació i composició de les comisions informatives.
El BLOC Compromís vota a favor.

Aprovació, si procedeix, periodicitat, de les sessions dels plenaris i de les comissions informatives.
S’aprova amb 6 vots a favor (PSPV-PSOE i BLOC) i 5 en contra (PP). El BLOC Compromís vota a favor que la periodicitat dels plenaris i de les comissions informatives (3 mesos d’un plenari a l’altre, tenint la possibilitat de convocar plenaris extraordinaris sempre que hi hagen punts a tractar).

Aprovació, si procedeix, nomenament de representants de la corporació en els órgans on tinga que estar representada. El BLOC Compromís vota a favor per garantir l’estabilitat.

Aprovació, si procedeix, dedicació parcial dels regidors.
S’aprova amb 6 vots a favor (PSPV-PSOE i BLOC) i una abstenció (PP). El BLOC Compromís vota a favor. S’entén que a Vinalesa no hi ha d’haver polítics professionals i que les regidores i els regidors que estan al govern, igual que l’alcalde, han de cobrar per la feina que fan pel poble. Es mantenen els sous al mateix nivell que la legislatura passada.

Aprovació si procedeix, delegacions del plenari en la junta de govern local.
No s’aprova amb 5 vots a favor (PSPV-PSOE) i 6 vots en contra (BLOC i PP). El BLOC Compromís vota en contra de la delegació de competències del plenari en la junta de govern.
La passada legislatura per raons de gestió de l’Ajuntament, aquesta delegació de competències tenia raó de ser ja que el govern del PSPV-PSOE tenia majoria absoluta, ara com que no es donen eixes condicions les competències restaran de nou en el plenari.

Aprovació, si procedeix, asignacions als grups polítics municipals.
S’aprova per majoria absoluta (PSPV-PSOE i BLOC) i una abstenció (PP).
El BLOC Compromís vota a favor d’aquestes assignacions que permetran als grups municipals rebre uns ingressos mensuals per tal de cobrir les despeses derivades de l’activitat política que desenvolupen al poble.

Aprovació, si procedeix, determinació de llocs reservats a personal eventual.
No s’aprova. 5 vots a favor (PSPV-PSOE)  i 6 en contra (BLOC i PP). Des del BLOC Compromís no s’entén la creació de la figura d’assessor per a l’Ajuntament de Vinalesa, especialment en el context actual.