Hui divendres dia 17 hem presentat per registre d’entrada a les oficines de l’Ajuntament de Vinalesa el primer recull de foto-denúncies resultat de la participació ciutadana en la nostra campanya Vinalesa entre totxs. Una campanya amb la qual pretenem contribuir a millorar el nostre poble.

El mes de desembre ja fèiem arribar les primeres foto-denúncies a l’Ajuntament i el gener instal·làvem un mapa interactiu per tal de fer més atractiva la campanya i obrir-se a totxs vosaltres per a que aportàreu els vostres punts de vista. En aquest temps hem rebut 9 incidències i ara tornem a fer-les arribar als responsables municipals per tal que treballen en la seua solució.

També cal dir que els problemes de mobiliari que detectàrem a la plaça del Mercat han sigut revisats en part: la major part dels bancs han sigut reparats (no tots), així com també els jocs infantils. És per això que continuem animant a la ciutadania a fer arribar les seues foto-denúncies (al BLOC Compromís de Vinalesa o al mateix Ajuntament) així com a la regidoria corresponent a redoblar esforços per tal de realitzar una supervisió, manteniment i conservació de manera periòdica i regular dels espais i instal·lacions públiques.

En aquesta línia ens heu fet arribar incidències a la plaça d’Ausiàs March, a la plaça de la nova zona posterior a l’església o a la rotonda del carrer de l’Horta d’Alfara. Hem detectat la preocupació pels problemes de mobilitat pel qual els hem agrupat i presentat amb un informe-recull fotogràfic propi. En ell s’inclouen els de la parada d’autobús de la plaça del Castell (que impedeix el pas normal de vianants), el de la vorera del carrer del Calvari (tan estreta que és quasi inservible) i el problema dels passos de vianants sobrealçats (en particular el del carrer de la Pau).

El barranc del Carraixet també ha sigut protagonista d’una foto-denúncia en la que se’ns exposava la preocupant situació d’aquest espai natural víctima dels abocaments il·legals d’escombreries. Encara que no l’hem inclosa en aquest recull, des del BLOC Compromís de Vinalesa exigirem a la Confederació Hidrogràfica que efectue les tasques de neteja pertinents i a l’Ajuntament una major vigilància.