El passat dijous 28 de juny se celebrà una nova sessió plenària ordinària.

Al ple s’aprovà l’augment de les taxes i el preus públics referents a la piscina municipal, la prestació de serveis esportius, la utilització d’instal·lacions municipals, i la prestació de serveis educatius i culturals.

L’augment de les taxes i els preus públics és una de les mesures que inclou el Pla d’Ajust de l’Ajuntament de Vinalesa, per tal de fer front al crèdit que s’ha demanat per tal de pagar als proveïdors. (Per més informació podeu consultar les entrades anteriors o el darrer número de l’inflobloc).

Des del BLOC Compromís decidírem votar a favor d’esta mesura, que a llarg termini ajudaria a mantindre el volum de serveis que presta actualment l’Ajuntament. Tot i això, caldrà vore si es manté la demanda de serveis després de l’apujada per valorar si es tracta de la mesura més adequada.

Al punt 5é de l’ordre del dia es votà un reglament presentat per l’equip de govern per tal de regular cerimònies d’acolliment civil. La proposta fou aprovada per la majoria dels regidors i regidores de la corporació. Tan sols dos dels 4 regidors presents del PP  s’abstingueren.

Posteriorment, es va debatre el reglament sobre l’ús de l’espai cultural La Nau . Des del BLOC Compromís ja havíem demanat en el ple del mes de març que es fixaren els criteris d’ús i la regulació per la nau de festes. En este sentit, agraírem el treball de l’equip de govern i la redacció del nou reglament. Finalment però, no fou aprovat, després que des del PP es demanara més concreció sobre l’espai on es desenvoluparien les activitats que regula el document. La seua aprovació, per tant, quedà damunt la taula.

Pel que fa a les mocions presentades pel nostre grup foren aprovades totes tres per majoria absoluta amb els vots a favor del PSOE i l’abstenció del PP.

La primera d’elles fou una moció referent als drets del col·lectius LGTB. D’esta manera, l’Ajuntament se solidaritza amb els gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals que encara hui són perseguits per la seua orientació sexual; es compromet a respectar els seus drets; i es posiciona en contra del recurs d’inconstitucionalitat al matrimoni igualitari.

La segona moció, presentada també a altres ajuntaments de la comarca, com el de Burjassot, incloïa el reconeixement i el suport a les mobilitzacions dels sindicats; l’oposició a la reforma laboral; i estudiar la possibilitat de declarar-se insubmís en la seua aplicació, en aquelles mesures que no impliquen un sobrecost econòmic legal per a l’Ajuntament de Vinalesa.

Finalment, presentàrem una moció de manera conjunta amb el PSOE redactada per Escola Valenciana. La redacció d’esta moció gira al voltant del plurilingüisme i l’aposta de futur pel sistema educatiu valencià. Cal esmentar que la moció comptava amb el suport de 33 institucions i organitzacions valencianes entre d’elles totes les universitats públiques valencianes. Des del passat 28 de juny, podem sumar també a l’Ajuntament de Vinalesa.

Arribats al punt de precs i preguntes, els regidors i regidores del PP van prendre la paraula, fins que la llum del saló de plenaris s’apagà. En eixe moment, l’alcalde donà per acabada la sessió plenària, per la impossibilitat de continuar el ple amb normalitat. D’esta manera, els precs i les preguntes que havíem presentat per escrit a l’Ajuntament, no pogueren ser contestades per l’equip de govern.

Tot i això, podeu consultar els precs i les preguntes del ple a l’apartat “Legislatura”. En el proper ple les tornarem a presentar  i en qualsevol cas les adaptarem en cas que tinguem nova informació o es solventen els problemes que indicàvem en el document.

En l’apartat “mocions” dins de “Legislatura”, podeu consultar també les tres mocions que presentàrem al ple.