Compromís demana a l’Agència Valenciana de Mobilitat que assumisca les seues competències i gestione el transport públic metropolità.

Model de la carta enviada per Compromís a la gerent de l’Agència Valenciana de Mobilitat (AVM)

 A/ A de Mar Martínez

Gerent de l’Agència Valenciana de Mobilitat (AVM)

En els darrers mesos l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) ha procedit a l’eliminació unilateral de parades en diversos pobles de l’àrea metropolitana. Una mesura molt dràstica, que ja afecta als usuaris de Mislata i que prompte ho farà també als usuaris d’Alboraia i Vinalesa, que voran com es carreguen de colp un servei essencial de mobilitat.

La creació de l’AVM responia a la necessitat que en matèria de transports metropolitans existira un ens supra municipal que coordinara i gestionara els mitjans de transport. L’AVM, com es pot llegir a la seua plana web, té àmplies competències:

L’Agència, és, per tant, un instrument essencial per a l’articulació i vertebració de la mobilitat metropolitana en la Comunitat, amb capacitat per actuar sobre els instruments de planificació i gestió del transport públic.

 En matèria de serveis regulars de viatgers: la creació, reordenació i gestió de línies; l’emissió, distribució i, en el seu cas, venda de títols de transports de coordinació, així com en l’elaboració de propostes del marc tarifari; l’elaboració de propostes i execució dels plans d’inspecció; l’adopció de les mesures tendents a establir un sistema d’ajudes a l’explotació i incentivar la incorporació de noves tecnologies.”

Lamentablement l’AVM sembla fer deixadesa de funcions, sent suplantada per la Regidoria de Transports de l’Ajuntament de València. El també president de l’EMT està assumint funcions pròpies de l’Agència de Mobilitat, cancel·lant línies de l’EMT que fins ara cobrien el servei a eixos municipis de clar contingut metropolità.

Des de Compromís volem ressaltar que l’EMT ha sol·licitat condicions draconianes als municipis de Mislata, Vinalesa i Alboraia per mantenir el servei que, a la pràctica, han sigut inassumibles per als ajuntaments per les exorbitades quantitats demandades: Properes als 500.00€ perquè Mislata conservara les nou parades de la línia 29; més de 125.000€ perquè Vinalesa conservara les tres parades de la línia 36; 189.000€ perquè Alboraia conservara les parades de la línia 31.

Estes peticions de l’EMT contrasten amb la benevolència mostrada envers els municipis de Paterna i Tavernes Blanques, amb els quals ha arribat a acords amb xifres que s’acosten als 30-35.000€. No crida l’atenció, i és molta casualitat, que a Paterna i Tavernes Blanques governen alcaldes del PP, del mateix signe polític que el regidor Alfonso Novo, mentre que a Alboraia, Vinalesa i Mislata els governs no siguen del seu partit?

Des de Compromís entenem que eixes actituds partidistes són impròpies d’organismes públics, l’acció dels quals ha de ser promoure serveis a la ciutadania en les millors condicions possibles. Es posa de manifest que la qüestió no és econòmica, i que respon més a interessos partidistes de castigar a alcaldes de signe polític contrari, que a qualsevol altre objectiu. Al remat, els castigats però, són les valencianes i els valencians d’estos municipis, que perden un servei fonamental de transport. I la mateixa ciutat de València, que vorà incrementat el trànsit de cotxes arran de la reducció dels serveis de transport públic d’autobusos.

L’Agència Valenciana de Mobilitat ha d’assumir amb urgència la gestió del transport metropolità, per garantir el seu funcionament en les millors condicions. Considerem que la primera mesura és restablir les línies de l’EMT que han sigut cancel·lades, i presentar posteriorment un pla de transport d’acord amb les necessitats dels usuaris que utilitzaven les mencionades línies.

Des de Compromís desitgem que l’AVM assumisca les competències que té assignades per llei, complint la vocació de gestor del transport metropolità, perquè els trànsit de viatgers i la mobilitat dels usuaris es base cada vegada més en sistemes de transport col·lectius, més sostenibles i més eficients i econòmics que el vehicle privat.

 

Joan Ribó

Portaveu Compromís per València

 

Signen també:

Àngels Benlloch

Regidora de Compromís a Alboraia

Ferran Pardo

Regidor de Compromís a Vinalesa

Ricard Barberá

Representant de Compromís a Mislata

 

Arxivat en: Mobilitat i transport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *