Aprovació conveni de transport Vinalesa – Almàssera

(Text íntegre de la intervenció del nostre regidor al Ple de l’Ajuntament explicant el sentit del nostre vot).

Durant estos mesos des del BLOC Compromís hem defensat el manteniment d’un servei de transport públic i de qualitat per Vinalesa. Hem acompanyat a l’equip de govern a les reunions a què se’ns ha convidat i hem fet arribar esta problemàtica als representants de Compromís a l’Ajuntament de València i a les Corts, tal i com ens vàrem comprometre en el ple d’esta corporació.

La nostra postura ha passat des d’un primer moment per oposar-nos a la mercantilització del transport públic i per tant, al pagament dels 100.000€ que demanava l’Ajuntament de València seguint criteris de cost-benefici i oblidant que el que es presta és un servei públic. També hem demanat a l’Agència Valenciana de Mobilitat que assumisca les seues competències, marcades per llei, i es faça càrrec de la gestió del transport públic metropolità.

La resposta, tant del regidor de transports de l’Ajuntament de València, Alfonso Novo, com de la gerent de l’Agència Valenciana de Mobilitat, depenent de la Generalitat, ha estat pràcticament la mateixa. O pagueu o vos quedeu sense servei.

D’esta manera, ens trobem amb un conveni de mínims, amb un servei que pagarem de manera íntegra el veïnat de Vinalesa. Es reduïxen horaris, augmenta el preu dels bitllets, es perd qualitat en la infraestructura i s’obliga a fer transbord per arribar al Cap i Casal. Però ací no acaba tot, si cau la demanda, l’Ajuntament haurà de pagar més. Si volem millors horaris, també. Per alguns, els serveis públics, encara que siguen necessaris, si no són rentables, s’eliminen i prou.

Durant estos mesos potser ha faltat informació al veïnat sobre com es desenvolupava el procés, encara que fóra per desmentir les notícies que apareixien en premsa i tranquil·litzar a les usuàries i usuaris del servei.

El conveni que es presenta hui al ple és insuficient per cobrir les nostres necessitats de mobilitat, tot i això des del BLOC Compromís votarem a favor del mateix per tal de garantir, encara que siga temporalment, el servei de transport orientat cap a la ciutat de València.

Per la nostra banda, continuarem reclamant per tots els mitjans necessaris que l’Agència Valenciana de Mobilitat assumisca la gestió del transport metropolità, es milloren les condicions de l’actual conveni i se’ns tracte de la mateixa manera que als altres pobles on gaudir d’un transport públic no implica un sobrecost pels ajuntaments.

 

Arxivat en: Comarcal, Mobilitat i transport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *