El ple extraoridinari convocat amb urgència el passat 6 de novembre, acordà per unanimitat rebaixar el gravamen que aplica l’Ajuntament en l’impost de l’IBI. La proposta de l’equip de govern del PSOE de reduir d’un 0,65 a un 0,63 el gravamen, va comptar amb el suport de tots tres grups municipals i entrarà en vigor en 2013.

A continuació, vos deixem la intervenció del nostre regidor al ple, referent a esta qüestió.

En primer lloc, pensem que este ple podria haver-se celebrat abans sense la necessitat de fer una convocatòria urgent. També pensem que la proposta hauria d’haver anat acompanyada d’un informe econòmic a l’abast dels grups municipals, que indicara com afectarà esta mesura a la recaptació de l’Ajuntament, sent com és la principal font d’ingressos. I sent com és també un dels pilars del Pla d’Ajust. Per a nosaltres açò és important per entendre i explicar per què es pot reduir d’esta manera i no de qualsevol altra, el gravamen que aplica l’Ajuntament. Tot i això, des del BLOC Compromís, creiem que es tracta d’una proposta positiva donada la situació de dificultat en què es troben cada vegada més persones i més famílies del nostre entorn.

Ara bé, des del BLOC Compromís, pensem que davant la creixent desigualtat a què ens aboca l’actual model neoliberal, que apliquen els que manen a la Generalitat, a l’estat espanyol i a Europa, el que cal és avançar en la progressivitat dels impostos. I encara que l’ordenança de l’IBI no ho permet per llei perquè marca quines bonificacions es poden aplicar, pensem que de cara al debat del pressupostos de l’any que ve, sí que es podria apostar per la progressivitat. Nosaltres així ho proposarem, com ja han fet a molts altres pobles creant trams de subvencions, que inicialment, almenys arriben a aquelles persones més afectades per la situació actual de desigualtat

Per tant, el nostre vot serà favorable, tot i que des del BLOC Compromís apostem per una política impositiva més progressiva i sensible a la realitat social i econòmica de la gent del nostre poble.