L’EMT torna a Vinalesa

Hui dimecres 5 de desembre a les 18.00 hores, s’ha celebrat un ple extraordinari, convocat amb caràcter d’urgència, per tractar la qüestió del transport públic.

Els tres grups municipals han aprovat per unanimitat la retirada de l’anterior conveni amb l’Agència Valenciana de Mobilitat i han aprovat la proposta perquè l’EMT torne a prestar servei al poble. Este acord arriba després de tres reunions (a dos de les quals assistí el nostre regidor junt a l’alcalde) amb la nova direcció de l’EMT.

El servei començarà a prestar-se a partir del proper dilluns 10 de desembre. La parada estarà situada en la primera rotonda del poble, davant d’Iberdrola. Els horaris seran els mateixos que té actualment la línia 16.

A la primera de canvi, torna l’EMT

Fa pocs mesos Alberto Mendoza substituïa Alfonso Novo com a president de l’EMT i regidor de transports de l’Ajuntament de València. Els canvis en la direcció de l’EMT, no han suposat sols un canvi de noms sinó també un canvi en la manera de fer. Fa pocs mesos, l’aleshores president de l’EMT, Alfonso Novo afirmava que en el cas de Vinalesa no hi havia res a negociar. O es pagava la quantitat que es demanava (més de 100.000€) o s’eliminaria la línia 36 que prestava servei al poble. I així fou.

Ara però, ha sigut la pròpia direcció de l’EMT qui ha posat damunt la taula una solució “acceptable”, allargar la línia 16 fins a la primera rotonda de Vinalesa. Les característiques del servei no es poden veure alterades segons l’EMT, és a dir, la freqüència de pas i els horaris han de ser els mateixos que té actualment el 16. (Freqüència de 10 a 15 minuts des de primera hora del matí fins a les deu de la nit). La quantitat que haurà de pagar l’Ajuntament de Vinalesa per este servei serà de 65.500€.

El fet que no es puga modificar la línia 16 (horaris i freqüència), fa inviable la possibilitat que l’autobús entre al poble com ho feia el 36. En cas d’entrar, segons l’informe de l’EMT, l’Ajuntament de Vinalesa hauria de pagar 397.000€.

Davant esta proposta, des del BLOC Compromís manifestem que:

– El transport públic fora del terme municipal no és competència dels ajuntaments. No entenem per què ha de ser l’Ajuntament de Vinalesa qui pague pel servei.

– La manca de planificació i la manca d’una sola autoritat que gestione el transport públic metropolità, obliga a acceptar condicions i solucions que s’allunyen d’allò que s’hauria d’entendre com un servei públic de transport.

– Tenint en compte esta situació i davant la insuficiència de l’actual servei (els autobusos grocs), la proposta plantejada per l’EMT i l’Ajuntament de València és ara per ara la millor de les solucions possibles a curt termini.

– La capacitat de negociació en estos assumptes és mínima i així ho demostra el fet que en qüestió de mesos, passem d’assumir un conveni de mínims com a conseqüència de l’eliminació del 36, a acceptar una proposta sense la possibilitat de plantejar modificacions.

– Des del BLOC Compromís, malgrat tot, valorem positivament el canvi d’actitud del nou president i el nou gerent de l’EMT en el tractament d’esta problemàtica. Si la disposició haguera sigut la mateixa fa pocs mesos, l’EMT no hauria deixat d’arribar a Vinalesa en unes condicions o en unes altres. Malauradament, aleshores, l’únic objectiu era eliminar línies i així ho feren.

– Per la nostra banda i des de totes les institucions, seguirem reclamant que la Generalitat assumisca les seues competències i aposte per la planificació metropolitana, creant una sola autoritat perquè gestione i garantisca un servei de transport públic, integrat i de qualitat.

Arxivat en: Mobilitat i transport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *