El passat dijous 27 se celebrà el ple ordinari de desembre.

Aprovades les actes dels plens anteriors i donat el compte sobre les resolucions d’alcaldia i l’estat d’execució del pressupost, es passà al debat de les dues mocions que presentàrem des del BLOC Compromís.

La primera moció sobre participació ciutadana fou aprovada per unanimitat. Entre els acords, s’incloïa la presentació d’un reglament de participació ciutadana, la creació d’una comissió – on estiguen representats els tres grups polítics –  per impulsar i desenvolupar l’elaboració del reglament, i la garantia que en el procés es done participació a la societat civil.

Des del BLOC Compromís, pensem que a banda dels consells que es venen impulsant des de fa temps – consell de cultura, el consell de benestar social, el PASIV, etc -, cal apostar per noves formes de participació. Per fer-ho possible pensem que la millor manera és crear un marc en forma de reglament. Un reglament que incloga entre d’altres mecanismes la possibilitat d’iniciativa legislativa i les consultes populars. Que servisca per definir amb claredat els canals de comunciació de l’Ajuntament i les vies d’accés a la informació, que aprofite la oportunitat que ens donen les noves tecnologies.

La segona moció d’oposició a l’esborrany de l’avantprojecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) del ministre Wert, fou aprovada per majoria absoluta amb el nostre vot i els del  PSOE. El PP, per la seua banda,  s’abstingué en la votació.

Arribats al torn de precs i preguntes, preguntàrem sobre el fet que la nostra proposta de retransmissió dels plens encara s’haja fet efectiva un any després de ser aprovada i sobre el fet que en esta legislatura encara no s’haja convocat el Consell Agrari. Pel que fa als precs, demanàrem l’adhesió al programa de promoció del valencià de la Diputació de València, la retirada dels símbols franquistes, la millora de la visibilitat i senyalització de la nova parada del 16 i la retirada dels enderrocs del carrer Horta d’Alfara.

Podeu consultar les mocions i els precs i preguntes a l’apartat treball de legislatura.