El passat dimarts 26 de març se celebrà una nova sessió plenària ordinària.

En el primers punts de l’odre del dia es debatia la delegació per contractar l’obra de PCR de 2012, que consistix en el reasfaltat dels camins de Macarella i el Terset. Este punt fou aprovat per majoria absoluta amb l’abstenció del PP.

El següent punt, tractava el reglament d’ús de l’espai cultural “La Nau”. La proposta de reglament fou aprovada per majoria absoluta amb el nostre vot i l’abstenció del PP. Finalment, tindrem al nostre abast un reglament que permet la utilització d’este espai que inclourà la corresponsabilitat de les persones i associacions que l’utilitzen. Podeu consultar el reglament a l’Ajuntament.

Després de la dació de comptes de les resolucions d’alcaldia i l’estat d’execució del pressupost, es passà al debat de les mocions dels grups polítics municipals. La primera d’elles presentada pel nostre grup, el BLOC Compromís, incloïa entre els acords: exigir la derogació de la reforma constitucional de 2011 (pactada pel PP i el PSOE a nivell estatal) i demanar que es prime la despesa social per damunt del pagament del deute; demanar una auditoria del deute públic de la Generalitat Valenciana i l’Estat; exigir una moratòria en el pagament del deute de les administracions públiques; revisar els impostos municipals per fer-los realment progressius i instar a què mitjançant el “Es fa saber…” s’explique al veïnat quin és el deute financer de l’Ajuntament, d’on prové i a quina entitat financera se li estan pagant els interessos. La moció fou aprovada per majoria absoluta amb el nostre vot i els del PSOE. Podeu consultar la moció clicant ací.

El PSOE, per la seua banda, presentà una moció en contra de la reforma de les entitats locals. Des del BLOC Compromís de Vinalesa decídirem recolzar la moció que defensava el paper dels ajuntaments pel que fa a la prestació de serveis i la proximitat al veïnat. Des del BLOC Compromís apostem per la descentralització en la presa de desicions, el muncipalisme i  l’autogovern i les nostres alternatives a esta reforma són clares. El PP, per la seua banda, com ve sent habitual, s’abstingué en la votació.

Acabat este punt, es passà als precs i preguntes. Desde el BLOC Compromís preguntàrem sobre la presentació dels pressupostos del 2013, la convocatòria del Consell Agrari, la finalització de la circumval·lació del poble, sobre la situació del nou centre de salut, la retransmissió dels plens municipals i sobre la nostra proposta d’instal·lar aparcabicis en diverses zones del poble. Podeu consultar les respostes en el següent enllaç.