El passat dimarts 26 de març, el ple de l’Ajuntament de Vinalesa aprovà per majoria absoluta, la moció presentada pel BLOC Compromís  per exigir la moratòria en el pagament, la reestructuració i l’auditoria del deute públic.

La moció fou aprovada amb el vot del regidor del BLOC Compromís i els cinc vots dels regidors del grup municipal socialista. El cinc regidors del PP, per la seua banda, optaren per l’abstenció.

Exigir la derogació de la reforma constitucional de 2011 pactada pel PSOE i el PP a nivell estatal; reconéixer la primacia de la despesa social per damunt del pagament del deute; demanar una moratòria del pagament del deute de les administracions públiques i exigir la realització d’una auditoria per destriar aquell deute que siga reconegut com il·legítim, foren les reivindicacions recollides en el document presentat al debat davant de la corporació.

Entre el acords en clau local, destaca el compromís de revisar els impostos municipals per fer-los realment progressius, alleujant d’esta manera les famíllies amb menys recursos. Alhora, s’instava l’equip de govern socialista a informar a través del butlletí d’informació municipal del deute financer de l’Ajuntament, indicant quin és el seu origen, quins interessos se’n deriven i a quina entitat bancària se li estan pagant.

Pel regidor valencianista a l’Ajuntament de Vinalesa, l’aprovació de la moció “és important perquè més enllà de donar suport a la inciativa de la campanya de l’auditoria del deute que promou Compromís, amb estos acords fem vore que una altra manera de fer política és possible, tot i les adversitats des del municipalisme continuem creant alternatives de progrés

Informació sobre la campanya de Compromís: Auditoria del deute