En el ple ordinari de desembre des del BLOC Compromís de Vinalesa presentàrem una moció per l’elaboració d’un reglament de participació ciutadana. La moció que fou aprovada per unanimitat incloïa entre els punts d’acord, presentar en el termini d’un any un reglament de participació ciutadana, crear una comissió on estigueren representats els tres grups polítics municipals i la garantia que el veïnat poguera participar en l’elaboració del reglament. L’equip de govern, per la seua banda, es va comprometre a posar en marxa de nou un fòrum de participació ciutadana.

Relacionat amb la iniciativa que portàrem al ple, des del BLOC Compromís de Vinalesa, hem decidit encetar la campanya “Més Participació, amb què volem donar a conéixer les nostres propostes sobre participació ciutadana. No es tracten en cap cas d’abstraccions sinó de pràctiques que ja es duen a terme en molts pobles. Unes propostes que van més enllà dels Consells que ja existixen al nostre poble i que al nostre entendre es podrien aplicar perfectament a Vinalesa.

Les consultes populars i la iniciativa ciutadana, així com les noves vies de comunicació i d’accés a la informació seran els 4 pilars en què s’estructurarà la nostra proposta global per un reglament de participació ciutadana. Durant les pròximes setmanes, anirem detallant-vos les propostes concretes a través d’una sèrie de  documents en què explicarem de manera sintètica de quina manera es poden dur avant este tipus d’iniciatives.