“Compromís porta una proposta a les Corts Valencianes perquè el Consell exigisca a l’Estat els 11.000 milions d’euros que ha deixat de rebre des del 2001 per culpa d’un mal finançament.”  

Des de Compromís, volem que el president de la Generalitat i el PPCV es deixen de declaracions i manifestos i afronten el problema del finançament. Pel que som i pels diners que aportem a través dels nostres impostos a l’Estat, complint amb la llei existent, podríem aconseguir un finançament més just i equitatiu .

Davant l’atac als nostres drets socials i als serveis públics, no ens podem quedar en la crítica als corruptes i als que malbaraten els nostres recursos des de la Generalitat Valenciana. Hem d’exigir que se’ns tracte igual que a la resta de territoris, que se’ns compense pel deute històric i que des de Madrid no se’ns discrimine a l’hora de fer inversions.

Les valencianes i els valencians som un 12% més pobres que la mitjana estatal. Tot i això, paguem amb els nostres impostos més del que Madrid ens retorna. Cada valencià i cada valenciana rebem 211€ menys que la mitjana espanyola.  Cada any, la Generalitat rep 1.200 milions d’euros menys que la mitjana de territoris.

Tant el PSOE com el PP, tant Zapatero com Rajoy, han reduït la inversió de l’Estat en la nostra terra. Davant d’esta situació, els representants valencians del PSOE i del PP no han volgut o no han pogut convéncer les seues direccions centrals de la necessitat de reformular el sistema de finançament. Ho han reivindicat des d’ací però quan han anat a Madrid sempre han baixat el cap.

La Generalitat Valenciana necessita 16.000 milions d’euros per funcionar i garantir els serveis públics bàsics i en rep sols 10.000 per part de l’Estat.

Per acabar amb esta situació injusta, Compromís proposa un concert econòmic responsable i la creació d’una Agència Tributària Valenciana. D’esta manera, podrem recaptar els nostres impostos i decidir com i en què ens gastem els nostres diners, prioritzant per damunt de tot les necessitats de les persones. Primer hem d’assegurar el benestar de la nostra gent i després fer l’aportació a l’Estat, no al revés. No pot ser que sent una comunitat autònoma pobra paguem més del que rebem. Sense un millor finançament, la Generalitat està condemnada a entrar en fallida i a fer més retallades.

Amb un Concert Econòmic Responsable, la Generalitat Valenciana solucionaria els problemes econòmics que té i evitaria més retallades en els serveis públics. Des de Compromís reivindiquem un finançament just tant a les Corts Valencianes com al Congrés dels Diputats. La nostra direcció central són els valencians i les valencianes. No  hem de demanar permís a cap amo per fer política.

Defensem els drets socials i els drets nacionals del nostre poble.