Des del BLOC Compromís de Vinalesa hem decidit llançar una campanya de conscienciació per la reutilització dels llibres de text.

La compra dels llibres escolars representa, cada vegada més, un entrebanc econòmic important per a moltes famílies. El fet que a Vinalesa la Fundació Pere Bas s’encarregue de subvencionar els llibres a les famílies amb menys recursos alleuja, en part, l’impagament d’este tipus d’ajudes per part de la Generalitat. Tot i això, totes les famílies poden comprovar com les despeses en llibres i material escolar acaben per ser més elevades del que esperaven.

Davant d’esta situació,  l’Ajuntament ja  proposà fa temps la creació d’un banc de llibres. Malauradament esta idea pareix que no haja quallat. La posada en funcionament d’un banc de llibres permet la donació de llibres de text i de lectura per tal que siguen reaprofitats per a futurs cursos. D’esta manera, els llibres usats poden seguir sent útils i les famílies poden beneficiar-se i estalviar una quantitat significativa de diners.

Des del BLOC Compromís de Vinalesa entenem que esta classe d’iniciatives no han de ser únicament recolzades per part de l’Ajuntament, sinó que ha d’implicar als centres, al professorat, a les famílies i al propi alumnat. És per això que vos animem a què proposeu en els vostres centres que es pose en marxa este tipus d’iniciativa. Probablement esta qüestió ja s’haurà tractat al Consell Escolar Muncipal, així que no partim de zero. L’ensenyament és cosa de totes i tots.