En el ple de extraordinari del 30 de maig, el ple aprovà la nostra esmena al pressupost per crear una línia de subvencions per valor de 6.000€. Estos diners es destinaran a ajudar a les persones amb menys recursos per fer front al pagament de l’IBI. En el mateix ple, des de l’equip de govern, se’ns instà a presentar una proposta per regular eixes ajudes.

El passat dilluns 17 de juny, presentàrem per registre d’entrada la nostra proposta. No es tracta d’una proposta tancada ja que pensem que són els serveis socials de l’Ajuntament els que poden determinar millor quins són els barems que es poden aplicar, i és l’Ajuntament qui  ha d’establir els terminis, que considere més convenients, perquè es puguen fer efectives les ajudes.

Entre les propostes que hem presentat, està la limitació de les ajudes a les persones i famílies titulars d’un sol habitatge.

Pel que fa a les quanitats de les ajudes, proposem limitar-les a 100€. Com que disposem d’una aplicació pressupostària reduïda (6.000€), amb esta límitació es podria ajudar a un mínim de 60 famílies.

També hem volgut introduir que en cas que una persona o família siga desnonada de sa casa, s’estudie la possibilitat de pagar íntegrament l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturales urbana.

Com diguérem al ple, el nostre objectiu és fer més progressiu este impost introduint criteris de renda i patrimoni. Aplicant la progressivitat ajudarem a les famílies amb menys recursos. No és qüestió de caritat sinó de justícia. Cadascú hauria de pagar l’IBI segons el seu patrimoni i la seua renda. En este sentit, la proposta que presentem és un primer pas decidit per aconseguir uns impostos municipals progressius.