El passat 25 de juliol la Consellera d’Infraestructures Isabel Bonig responia amb una obvietat a la pregunta clara i concisa formulada pel diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, a requeriments del BLOC-Compromís per Vinalesa. La pregunta demanava saber si la Generalitat tenia previst assumir les competències en matèria de transport públic per a Vinalesa. Bonig sembla no entendre la pregunta atès que la resposta no concorda amb la informació per la que ens interessàvem.

Com ja se sap, el passat més de juny l’Ajuntament de Vinalesa es va vore forçat a signar un conveni bilateral amb l’EMT (Ajuntament de València) amb un cost de 65.000€ per a les arques municipals del nostre poble amb el qual es mantenia el servei de transport públic. La Generalitat Valenciana es va mantindre deliberadament al marge sent la responsable d’esta competència (article 3 de la llei  6/11 d’1 d’abril de 2011).

La consellera, per no respondre amb la mateixa claredat amb la que es formula la pregunta i no dir-ho clar: “NO, la Generalitat no fica un duro per Vinalesa” respon amb una obvietat: “El pagament que l’Ajuntament de Vinalesa fa pel servei de transport públic col·lectiu es correspon amb un acord bilateral amb l’Empresa Municipal de Transports de València”. O siga, no respon per no dir que no! Es podria haver estalviat el paper.

Des del BLOC-Compromís per Vinalesa, davant la indignant no-resposta de la Consellera, hem sol·licitat al grup parlamentari de Compromís a les Corts que insistisca perquè se’ns conteste de forma clara. Considerem que cal donar solució a este greuge comparatiu. La llei ho diu ben clar, el transport públic és competència de la Generalitat, no dels ajuntaments.

Podeu llegir tant la pregunta formulada com la resposta al següent enllaç: Volem saber