L’Ajuntament suspén en valencià

Ara fa un any, el BLOC Compromís de Vinalesa, plantejàrem la necessitat d’impulsar la redacció d’un reglament de normalització lingüística. Després de valorar-ho, decidírem no presentar la proposta al ple perquè no s’aprofitara per crear conflicte d’una qüestió que a Vinalesa està prou normalitzada, en part, per l’aposta pel valencià que ha fet l’Ajuntament en l’àmbit comunicatiu.

En aquell moment constatàvem la falta de normalitat del valencià en la comunicació interna de l’Ajuntament i la falta de normativització. En este sentit, ja havíem demanat que les actes dels plens i del PASIV es feren també en valencià i que la comunicació de l’Ajuntament amb el nostre grup municipal fóra en valencià.

Un any després, podem dir que les actes del ple es redacten ja en les dos llengües oficials. Tot i això, la comunicació amb el nostre grup municipal, no s’ajusta a la nostra petició, com és en el cas de les notificacions.

Tampoc veiem que es complisquen uns mínims de normativització. Un exemple cridaner són els senyals que han col·locat pel poble durant este any. No són errors derivats del parlar de Vinalesa, sinó de la falta de prestigi del valencià que porta a què els responsables d’instal·lar els senyals no es preocupen que estiga ben escrit. Una altra qüestió que crida l’atenció, és el manteniment d’un bilingüisme absurd en determinats senyals.

Davant d’esta situació, que nosaltres considerem anormal, plantejarem en forma de moció una proposta d’acord perquè Vinalesa redacte un reglament de normalització lingüística com tenen, des de fa anys, altres ajuntaments de la comarca com el de Museros o el de Meliana.

bilingüisme1 bilingüisme 2 errors1 errors2 errors senyalsnotificacions

Arxivat en: Cultura i Educació

Els comentaris estan tancats.