El passat divendres 13 de desembre, el BLOC Compromís per Vinalesa celebràrem un acte fer balanç dels dos anys que portem a l’Ajuntament. A l’acte repassàrem les propostes que hem presentat al ple i les línies generals que hem seguit durant esta primera part de la legislatura.

La participació i la transparència, la normalització del valencià, el manteniment dels espais públics, la progressivitat dels impostos i la defensa del transport públic, han sigut el centre de les nostres propostes i de les nostres reivindicacions.

Tot i que algunes propostes es troben estancades i altres encara no s’han dut a terme, fem un balanç positiu de la faena feta. A l’acte, destacàrem que totes les mocions, centrades en el poble, han sigut aprovades per unanimitat. Una qüestió que no és casualitat i que respon a la manera en què hem redactat les mocions, intentant que per sentit comú hagen de ser aprovades per totes les forces polítiques del poble.

Des del BLOC Compromís per Vinalesa, considerem que per tractar qüestions de fons, cal un debat intern seré i posar damunt de la taula una alternativa clara. Un exemple d’açò, podria ser la discussió del model de festes. Encara que els assistents a l’acte coincidírem en què caldria adaptar-les a la situació econòmica que vivim, el model que cada u defensaria no seria el mateix. Per eixe motiu, volguérem deixar clar als assistents que les propostes que portem al ple, no són ni seran improvitzades, sinó fruit d’un debat seriós i global. Un debat que volem obrir també als nostres simpatitzants.

Els assistents a l’acte, es varen interessar per les ajudes per fer front al pagament de l’IBI i pel cost del manteniment de l’autobús. Pel que fa a les ajudes a l’IBI, senyalaren que caldria augmentar el barem dels valors cadastrals perquè més persones pogueren accedir a les ajudes i que en cas que no s’hagueren utilitzat tots els recursos de la partida pressupostària, es canviaren les bases i s’obrira de nou un termini per sol·licitar ajudes. En referència a l’autobús, les propostes que s’explicaren, ja foren rebutjades, en el seu moment, per part de l’EMT durant “la negociació” del nou conveni.

Per acabar, informàrem de la nostra intenció d’organitzar més actes per presentar les nostres propostes al veïnat i per avançar en la construcció del model de poble que volem.