Donar prestigi al valencià

El BLOC Compromís de Vinalesa plantejàrem al ple de desembre de 2013 una moció demanant que es redactara un reglament de normalització lingüística. La moció fou aprovada per majoria absoluta amb el nostre vot i els vots del PSOE. El PP, per la seua banda, votà en contra sense argumentar la seua postura.

Tot i que les propostes d’acord de la moció instaven a què es redactara un esborrany de reglament i es presentara en el pròxim ple com a punt dins de l’ordre del dia, des del PSOE ens tornaren la pilota demanant que fóra el BLOC Compromís qui presentara un esborrany perquè després poguera ser debatut. Des del PSOE no es mostraren contraris a la proposta, però deixaren constància que no consideren necessari que l’Ajuntament tinga un reglament de normalització lingüística.

Com diguérem al ple, des del BLOC Compromís pensem que readactar un reglament no és una qüestió absurda ni estranya, nombrosos ajuntaments en tenen independentment del color polític del govern. Des del BLOC Compromís simplement demanem que s’utilitzen els mitjans que té l’Ajuntament al seu abast, per institucionalitzar i donar prestigi a la llengua pròpia de Vinalesa. Com està comprovat (L’Ajuntament suspén en valencià) la voluntat per fer les coses en alguns casos no és suficient, cal reglamentar i acordar com i per què es fan les coses.

Des del BLOC Compromís fem pública la nostra proposta per donar prestigi al valencià en Vinalesa:

Proposta de reglament de normalització lingüísitica (en pdf)

Arxivat en: Cultura i Educació

Els comentaris estan tancats.