Compromís torna a preguntar al Consell si pensa assumir la competència en el transport públic de Vinalesa.

El passat 25 de juliol, la Consellera d’Infraestructures responia a la pregunta que formulà Compromís en el mes de juny, amb una obvietat: “El pagament que l’Ajuntament de Vinalesa fa pel servei de transport públic col·lectiu es correspon amb un acord bilateral amb l’Empresa Municipal de Transports de València“.

Davant la no-resposta de la Consellera, el BLOC Compromís de Vinalesa, sol·licitàrem al grup parlamentari de Compromís que tornara a formular la pregunta perquè se’ns contestara de manera clara. Si no ens donen cap solució, que no siga pagar íntegrament el servei d’autobús, almenys que reconeguen el greuge comparatiu que suposa, per a l’Ajuntament de Vinalesa, assumir una competència que, segons marca la llei, és de la Generalitat.

Cal recordar que l’Ajuntament paga cada any 65.000€ per mantindre el servei de l’EMT en el poble. El fet que Vinalesa haja de pagar íntegrament pel servei de l’EMT  i la impossibilitat de negociar el desdoblament de la línia 16, impedixen que l’autobús entre dins del poble, cosa que dificulta la utilització del servei per part de les persones majors, i de manera especial a les que viuen en Gafaüt.

El cost del servei, si l’autobús arribara a Gafaüt pujaria a 397.000€ segons l’EMT. Una xifra inassumible per a un ajuntament com el nostre que compta amb un pressupost que no arriba als 2 milions d’euros.

En l’acte organitzat per BLOC Compromís, el mes de febrer de l’any passat, Joan Ribó, apuntava les causes del problema i per on haurien de vindre les solucions.

Com a aclariment del vídeo, l’any passat, el govern de l’Estat deixà novament a València fora del contracte programa per finançar el trasnport públic en l’àrea metropolitana de la ciutat de València.