El passat 31 de gener Compromís tramità a la mesa de les Corts Valencianes una pregunta sobre la competència de la Generalitat en el transport públic entre Vinalesa i la ciutat de València. Després d’uns mesos d’espera ens ha arribat esta resposta de la consellera: La connectivitat de Vinalesa amb València està garantida pel servei de l’EMT.

Ja és la segona no-resposta que ens envia la consellera sobre el mateix tema. El 25 de juliol de l’any passat ja ens respongué amb la mateixa obvietat a una pregunta similar: El pagament que fa l’Ajuntament de Vinalesa pel servei del transport públic col·lectiu es correspon amb un acord bilateral amb l’EMT.

Obvietats per no dir que la Generalitat es desentén del transport públic interurbà, que recordem és competència seua i no de l’Ajuntament de Vinalesa.

Com bé sabeu, actualment en Vinalesa disposem del servei de la línia 16 de l’EMT gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament de Vinalesa, l’Ajuntament de València i l’EMT. En Vinalesa paguem 65.000€ anuals perquè arribe l’autobús a l’entrada del poble.  65.000€ per un quilòmetre i mig que ens separa de les Cases de Bàrcena. Una barbaritat, com els 397.000€ que demanava l’EMT a l’Ajuntament si volíem que l’autobús entrara fins a Gafaüt com feia el 36.

Des de Compromís som conscients de la situació econòmica de la Generalitat, però no entenem per què a Vinalesa hem d’assumir tots els costos d’este servei mentres altres pobles no paguen un duro per gaudir d’un mitjà de transport públic que els connecta amb la ciutat de València.