Podeu vore el vídeo complet de la sessió punxant ací.

UE-12

El primer punt de l’ordre del dia fou l’aprovació de la inadmissió a tràmit de la sol·licitud de revisió de l’acord de la junta de govern del 10 de gener de 2012 sobre l’aprovació del projecte de reparcel·lació de la unitat d’execució número 12 (darrere del carrer del barranc, del carrer doctor Mollà, del carrer Sant Honorat i del carrer Pelayo). La sol·licitud feta per un propietari de la zona afectada demanava la suspensió de les obres i la nul·litat del projecte de reparcel·lació basant-se en què no s’havia fet l’estudi arqueològic previ.

La proposició d’alcaldia que demanava la inadmissió de la sol·licitud, basava la seua argumentació en les resolucions del Director Territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport que autoritzaven fer l’estudi arqueològic el 19 de juny de 2014. Per tant l’obra executada no podria ser declarada il·legal com defensava la sol·licitud de revisió.

La inadmissió a tràmit fou aprovada per majoria absoluta amb els vots del PSOE i de Compromís i els vots en contra del PP.

A continuació s’aprovà el compte general de 2013, la certificació (factures) número 4 de l’obra del poliesportiu i el canvi de data del ple ordinari de desembre que coincidia enguany amb el dia de Nadal. Seguidament s’aprovaren tres punts referents a qüestions administratives: la inclusió d’uns productes en l’inventari de béns d’equipament cultural per optar a una subvenció; la modificació dels estatuts del consorci del PACTEM NORD per adaptar-los a la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local; i l’aprovació de la memòria del taller d’ocupació “Dissenya Vinalesa”, un requisit per optar a la subvenció del SERVEF.

Amortització del deute

L’últim punt de l’ordre del dia fou l’aprovació de l’amortització de 250.000€ del préstec que demanà l’Ajuntament després que la Generalitat haja pagat una part dels 800.000 que li deu al nostre poble.

Segons el “Es fa Saber…” de setembre, la Generalitat hauria pagat ja 372.652,44€ del pla d’inversió productiva. Recordem que l’Ajuntament hagué de demanar un préstec d’1 milió d’euros per fer front als impagaments de la Generalitat – 800.000€ als quals se sumaren 200.000€ de deute propi -.

Recollida de les aigües pluvials

L’any passat Compromís per Vinalesa preguntàrem en el ple sobre les possibles solucions per a resoldre el problema de les inundacions en determinades zones del poble. En el ple de setembre de l’any passat es comentà que un tècnic municipal s’estava encarregant de redactar les bases per al concurs de concessió d’aigües i que negociades les noves condicions de contracte amb l’empresa encarregada es marcaria com a acció prioritària.

Sabent açò, preguntàrem a l’equip de govern si havia avançat alguna cosa des de l’any passat. L’alcalde ens contestà que actualment estava tot parat per la posada en marxa de la reforma de llei local, que deixa sense moltes de les competències als municipis amb menys de 20.000 habitants. Tot i això, l’equip de govern s’havia posat en contacte amb la Diputació perquè els aclariren si es podien renovar els contractes. Segons la contestació de la Diputació, l’Ajuntament sí que podria renovar-lo però sense fer càlculs a mitjà i llarg termini.

Neteja dels albellons

Relacionat amb el problema de les inundacions, també preguntàrem si ja s’havia fet la neteja dels albellons per a esta tardor. L’alcalde informà que l’ordre ja estava donada a l’empresa resposable i es faria durant estos mesos.

Bous al carrer

En el ple de setembre de l’any passat traslladàrem al ple les queixes d’alguns veïns del carrer del barranc sobre els bous al carrer. En concret, queixes referides als horaris de tancament dels carrers, la dispersió dels dies de bous, la neteja del carrer i la higiene.

Preguntàrem si s’havia parlat amb les penyes sobre estos temes. L’alcalde informà que sí que s’havia parlat amb les penyes i que enguany es farien dos dies de bous, un a finals de novembre i un altre a principis de novembre. Una de les penyes tenia previst fer bous de matí i acabar prompte de vesprada. Respecte al tancament de les barreres, digué que sí que s’havia comentat de deixar almenys una eixida per als vehicles. Respecte a la neteja i la higiene no comentà res.

Finalització de l’obra del poliesportiu

Respecte a l’obra del poliesportiu, preguntàrem si coneixien els motius del retard en l’acabament de l’obra, tenint en compte que hauria d’haver estat acabada el 10 d’agost. L’alcalde comentà que eixa mateixa setmana l’empresa els havia comunicat que instal·larien la coberta de la pista roja però que estant a dijous encara no ho havien fet. A banda d’això, informà que ja s’havien detectat fallides en el sistema de reg instal·lat en el camp de futbol. També comunicà que en el moment que l’empresa finalitze l’obra es plantejaran les sancions previstes en la llei pel retard en la finalització de l’obra.

Senyalitzar la corba de l’Avinguda Constitució

Des de Compromís també demanàrem que se senyalitzara de manera clara la corba de l’Avinguda Constitució. L’alcalde explicà que la Diputació és l’encarregada d’instal·lar la senyalització de tot tram asfaltat i que s’havia compromés a fer una primera actuació en este sentit esta setmana.

Impagaments de la Generalitat

En gener, Compromís presentà una pregunta per escrit a la mesa de Les Corts per saber quan pagaria la Generalitat els 853.118€ que li deu al nostre poble. El Conseller d’Hisenda, remeté la següent resposta:

Segons les dades de la comptabilitat pública de la Generalitat, les quantitats de pagament a l’Ajuntament de Vinalesa, a data 9 d’abril de 2014, ascendixen a 637.925€, el pagament del qual es realitzarà segons les disponibilitats de tresoreria de la Generalitat.

En el ple preguntàrem a l’equip de govern si les quantitats restants provenien també dels impagaments de la Generalitat. L’alcalde informà que no tenia en aquell moment les dades però que una part dels diners corresponien a plans d’inversió productiva i la resta a diferents programes. En qualsevol cas, explicà que es podien consultar les quantitats que havia pagat la Generalitat abans d’eixa data per comprovar-ho.

Estat dels arbres de grans dimensions

Per acabar, preguntàrem per l’estat dels arbres de grans dimensions, com el del centre de dia o els que hi ha en altres zones del poble, tenint en compte que ja caigué un arbre en la Plaça del Castell. L’alcalde informà que ja hi ha una empresa especialitzada que s’encarrega de fer el control i les podes dels arbres.