La gent que formem el BLOC Compromís per Vinalesa pensem que la política és un instrument per millorar les condicions de vida de la gent que vivim en este poble. I és per això que apostàrem i apostem per treballar de manera propositiva tot i formar part de l’oposició.

Una proposta que exemplifica esta forma de treballar, fou la creació d’un fons de 6.000€ d’ajudes per fer front al pagament de l’IBI. L’any passat les famílies amb menys recursos podien accedir així a una ajuda de 100€. Enguany, de nou, de l’1 al 31 d’octubre, es podrà demanar esta ajuda a les oficines de l’Ajuntament. Front a les propostes que demanaven reduir el pressupost de l’Ajuntament en més de 400.000€ sense tindre en compte la situació econòmica de l’Ajuntament i sense explicar els efectes que tindria eixa reducció en la prestació de serveis, nosaltres plantejàrem una proposta que sense posar en perill cap servei ajudava a les famílies amb menys recursos.

Durant estos anys, i malgrat la inexperiència i les dificultats dels primers mesos, hem fet camí. Hem plantejat propostes realitzables i ajustades al pressupost de l’Ajuntament. Principalment, ens hem centrat en la conservació del nostre entorn i dels espais públics, plantejant precs i preguntes en cada ple; hem reivindicat una millora en l’accés a la informació, amb propostes concretes com la retransmissió dels plens per internet o la millora de la pàgina web; hem apostat per la normalització del valencià; ens hem posicionat junt a l’equip de govern per mantindre el servei de l’EMT; hem plantejat preguntes a les Corts Valencianes, a través dels parlamentaris de Compromís, sobre l’autobús, l’obertura del centre de salut i els impagaments de la Generalitat; hem organitzat xarrades informatives i actes culturals; i hem convertit la nostra pàgina web en una font d’informació del treball que realitzem i les xarxes socials en una ferramenta de difusió.

Esta forma de treballar no invalida la crítica i així ho hem exemplificat quan ha sigut necessari tant en el ple com en els infoblocs. Les persones que formem el BLOC Compromís de Vinalesa hem apostat per treballar de manera propositiva perquè pensem que sols així podem millorar el nostre poble. Perquè encara que siga pas a pas, anem fent camí.