Compromís comença a treballar per un nou model de mobilitat per a l’Horta Nord

El dimecres 29 d’octubre es constituí en Paterna la sectorial de mobilitat de l’Horta Nord de Compromís.  Des de Vinalesa acudírem dos persones per tal d’incidir en les qüestions que afecten el nostre poble i que també són compartides per altres pobles de la comarca.

En la primera reunió se senyalaren els principals problemes dels nostres pobles i es fixaren els eixos a partir dels quals s’elaborarà una proposta d’àmbit comarcal de cara a les eleccions de 2015.

Entre d’altres qüestions es parlà de la necessitat de crear un ens metropolità i un pla de transport metropolità per tal de rebre les subvencions de l’Estat que ja reben altres ciutats com Barcelona i Madrid. Tot i això, s’explicà que ara per ara el problema de la mobilitat en l’Horta Nord és més de gestió que d’inversió, és a dir de voluntat política. En este sentit, s’explicà la falta d’interés de l’Ajuntament de València per la seua àrea metropolitana, tal com podem comprovar amb el servei de l’EMT.

Per una altra banda, es reivindicà la necessitat de crear una xarxa de carrils bici que unisca els pobles de la comarca, sense la necessitat de crear noves vies, aprofitant els camins d’horta.

Per acabar, se senyalaren les principals amenaces per al nostre entorn relacionades amb un model de mobilitat especulatiu i desarrelat al territori, el vial parc nord i el pas de l’AVE. Dos projectes que travessarien l’horta destrossant una part important del nostre patrimoni paisatgístic.

 

Arxivat en: Comarcal, Mobilitat i transport

Els comentaris estan tancats.