Vinalesa sense barreres

El dissabte 24 de gener férem un passeig per a detectar les barreres arquitectòniques dels nostres carrers. La iniciativa sorgix d’una idea que un veí de Vinalesa ens féu arribar a través de l’espai “Participa” de la nostra pàgina web. El veí proposava que els regidors de l’Ajuntament realitzaren diferents recorreguts perquè comprovaren les dificultats i els obstacles que troben les persones discapacitades que es mouen en cadira de rodes.

Dit i fet, Compromís per Vinalesa eixírem al carrer el passat dissabte, fent dos itineraris, un des de la plaça del Castell al cementeri i un altre des del poliesportiu a la parada de l’autobús. Entre els dos itineraris trobàrem 31 punts que dificulten la mobilitat. La majoria, com voreu al dossier fotogràfic i al vídeo que hem elaborat, està relacionat amb els passos elevats i els passos de vianants. Les solucions a estos problemes els trobem en altres punts del poble on ja s’ha actuat rebaixant les voreres o igualant els passsos elevats amb la vorera.

Tenint en compte que l’Ajuntament encara no compta amb un pla de mobilitat, és necessari detectar els punts més conflictius perquè s’actue i conscienciar-nos d’un problema que pot afectar a totes les persones amb mobilitat reduïda.  Uns carrers adaptats produïrien una millora substancial per a ells i els seus familiars, i també facilitaria la mobilitat de les persones majors i de la resta de veïns que utlitzen carrets per als xiquets o carros de la compra.

Consulta el dossier fotogràfic en format pdf: Vinalesa sense barreres

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social, Urbanisme i Medi Ambient

Els comentaris estan tancats.