El passat 26 de març se celebrà l’últim ple ordinari de la legislatura.

En primer lloc s’aprovà per unanimitat la memòria del taller d’ocupació “Dissenya a Vinalesa”. Un requeriment per optar al finançament del mateix.

A continuació s’aprovaren les certificacions número 7, 8 i 9 de l’obra de la pista roja corresponents als mesos de setembre, octubre i novembre per valor de 0€ Període durant el qual l’obra estigué parada. Este punt fou aprovat amb els vots favorables del PSOE i Compromís, mentre que el PP s’abstingué.

Al ple també s’aprovà l’ordenança municipal sobre el medi rural de Vinalesa després de les aportacions fetes pels llauradors en el Consell Agrari. L’ordenança fou aprovada per unanimitat.

Seguidament es donà compte de la liquidació del pressupost de 2014 i de l’avaluació del compliment d’estabilitat pressupostària.

En el torn de preguntes, des de Compromís preguntàrem per la posada en marxa del pla per a arreglar les voreres de diversos carrers, que segons informava l’Es fa saber… de gener, no podia començar fins que es realitzara l’estudi arqueològic corresponent. Al ple se’ns informà que l’estudi ja s’havia fet i que en les pròximes setmanes començarien les obres.

Preguntàrem per la finalització de l’obra de la pista roja. Se’ns contestà que no tenien cap informació sobre la continuïtat o la finalització de l’obra i que s’estava estudiant la possibilitat de rescindir el contracte en cas que es paralitzara l’obra.

Preguntàrem també per què durant la nit es mantenien totes les faroles obertes en compte de deixar algunes tancades a partir d’una certa hora de la nit. Se’ns contestà que s’havia optat per no apagar cap farola dins del poble perquè havien rebut queixes de veïns per l’escassa il·luminació de determinades zones del poble.

Per últim preguntàrem si les persones que venen productes per les cases (com és el cas dels formatges) tenen permís per fer-ho. Se’ns contestà que no tenen cap autorització de l’Ajuntament però que tampoc han rebut cap queixa o denuncia per part dels comerços o per part del veïnat.