Ahir dijous 30 de juliol es va constituir la Mancomunitat del Carraixet on el regidor de Compromís Víctor Martínez representa a l’Ajuntament de Vinalesa com a vocal junt amb l’alcalde. El nou president de la Mancomunitat és l’alcalde d’Alfara del Patriarca Llorenç Rodado del partit socialista. Des de Vinalesa volem reactivar “la Manco” perquè torne a ser una institució útil per a les persones i que desenvolupe projectes interessants que des dels pobles menuts com el nostre es fa molt difícil. Així, amb converses amb companys regidors hem parlat de tornar a engegar projectes d’ocupació, culturals, turístics, esportius o de benestar social o sostenibilitat. També han sorgit idees al voltant de posar en comú polítiques de foment agrícola i de l’horta on vivim.

En este mateix sentit, hui divendres 31 de juliol, la vicepresidenta de la Diputació de València, la també regidora de Bonrepòs i Mirambell Maria Josep Amigó, ha reunit als regidors de Compromís de l’Horta Nord per tractar alguns temes molt interessants. A la trobada han assistit els nostres regidors Ferran Pardo i Víctor Martínez i s’han tractat temes com el Pacte d’Alcaldies, un pla per a la sostenibilitat energètica dels municipis , o el paper de la Diputació com a enllaç entre els pobles i la Generalitat per a dissenyar un mapa detallat de les necessitats socials de la gent.
La Vicepresidenta Maria Josep Amigó també ens ha presentat el nou Pla d’Inversions que la Diputació de València ha dotat amb 72 milions d’euros provinents del superàvit. A diferència de l’anterior govern provincial, ara es repartiran estos diners seguint criteris poblacionals, deixant en el passat les pràctiques clientelars i d’amiguisme tan conegudes a la Diputació. Maria Josep Amigó ens ha explicat que el superàvit de la Diputació ha d’anar a les persones, a les inversions reals i no als bancs. Este Pla ha sigut presentat prèviament a un acte institucional a l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell on ha assistit l’Alcalde de Vinalesa.

Podeu saber més sobre este Pla punxant ací:

http://www.dival.es/sala-prensa/content/jorge-rodriguez-avanca-que-el-nou-pla-dinversions-preveu-un-minim-de-50000-euros-als-pobles-