En el ple del passat dimarts s’aprovaren les següents mocions fruit del consens del nou equip de govern de Vinalesa format per Compromís i PSPV-PSOE. Mocions centrades en l’ajuda a les famílies del poble, la defensa de l’entorn i del medi ambient i la solidaritat amb les persones que patixen la guerra i la persecució.

Adhesió al Pla Xarxa Llibres. Presentada de manera conjunta per Compromís i el PSPV-PSOE.  Amb la seua aprovació, l’Ajuntament de Vinalesa acorda sumar-se al Pla impulsat pel Nou Consell que suposarà una ajuda de fins a 200€ per pagar els llibres de text del curs 2015-2016 i impulsar la reutilització dels llibres de text mitjançant la creació de bancs de llibres en els centres educatius. Es tracta d’un pla coordinat per la Generalitat, la Diputació de València  i els ajuntaments que aportaran el finançament del pla a parts iguals. Esta iniciativa pretén que es done una primera ajuda de 100€ a cada xiquet abans que acabe l’any i 100€ a final de curs en cas que es tornen els llibres en bon estat.

Defensa del barranc del Carraixet. Presentada per Compromís. L’Ajuntament de Vinalesa se suma a la reivindicació de crear una via verda en els marges del barranc i demanarà a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la neteja i el manteniment adequat del seu entorn. 

Adhesió al Pacte d’Alcaldes i d’Alcaldesses. Presentada per Compromís. L’Ajuntament de Vinalesa fa seus els  objectius del Pacte d’Alcaldes i d’Alcaldesses de la Unió Europea que inclouen la reducció d’emissions de CO2 en almenys un 20% fins a l’any 2020, l’ús d’energies renovables i l’aposta per accions que incentiven l’estalvi energètic entre la població.

Adhesió a la Xarxa de pobles i ciutats acollidores de refugiats. Presentada pel PSPV-PSOE. Amb la seua aprovació, l’Ajuntament  dóna suport al nou Consell de la Generalitat en la seua voluntat d’acollir refugiats i se suma a la xarxa de pobles i ciutats acollidores que es concretarà en Vinalesa en una xarxa de famílies solidàries amb els refugiats.

El PP de Vinalesa votà a favor de totes les mocions. Veïns per Vinalesa, per la seua banda, s’abstingué.