Els primers mesos al capdavant de regidoria d’Educació i Cultura, han servit per a prendre nota del funcionament de l’àrea i del treball dels tècnics i dels treballadors municipals. El nostre regidor ha assistit a la constitució del Consell Escolar Municipal, a diversos Consells Escolars del Col·legi Públic José Blat Gimeno i ha visitat l’escoleta municipal NINOS per a conéixer de primera mà el seu projecte educatiu.

Durant els mesos d’estiu s’han dut a terme tasques de manteniment al Col·legi Públic fent una inversió important. A la biblioteca municipal s’han xicotetes millores. S’han arreglat prestatgeries i cadires i s’han col·locat tacos en totes les cadires per a evitar sorolls estridents.

Com altres anys s’ha oferit des de la regidoria les activitats de ioga, teatre, així com classes de valencià, d’anglés i d’escola d’adults. Malauradament enguany no es podran realitzar classes de valencià i d’anglés arran d’una amenaça de denúncia per part d’una empresa del poble. En la programació cultural, s’han introduït xicotets canvis. S’ha eliminat l’activitat de la vesprada del dia dels xiquets, cosa que ha sigut ben valorada per la Comissió de Cultura, l’òrgan de participació de les associacions culturals que col·laboren en l’organització d’esta festa. I s’ha inclòs la Festa Estellés i el teatre en la programació dels actes del 9 d’octubre.

De cara a l’elaboració dels pressupostos municipals, des de Compromís constatem que caldrà reduir la despesa d’algunes activitats per tal de donar resposta a qüestions que considerem necessàries. Per una banda, cal que augmente la partida destinada al manteniment del col·legi públic i el que suposarà una despesa més important, dotar una partida per a fer possible el Pla Xarxa llibres, encaminat a la gratuïtat dels llibres de text. Haurem de ser més imaginatius, perquè tampoc renunciem a un dels nostres objectius, potenciar la cultura valenciana i els artistes del poble. En este sentit, la possible adequació acústica de l’espai cultural La Nau és un molt bona notícia, que ja permetrà tindre un espai de referència per als nostres artistes i les associacions del poble i permetrà desenvolupar espectacles, conferències i concerts amb la qualitat acústica necessària.