Els primers mesos a l’àrea de sostenibilitat i agricultura, que gestiona el regidor de Compromís Víctor Martínez, han estat intensos en treball i responsabilitat. Com a regidor de sostenibilitat, també és representant a la Mancomunitat del Carraixet, on Vinalesa té mancomunada la recollida de fems. I és ací on hem hagut d’acabar una gestió de l’anterior regidor amb l’ampliació i renovació dels contenidors d’oli, que s’ha retardat més del que volguérem.

Pot ser l’aposta més important ha estat l’adhesió al conegut com Pacte d’Alcaldes, un programa d’àmbit europeu que té com a objectiu reduir les emissions de CO2 i avançar cap a l’eficiència energètica als municipis. En Compromís, tant a Vinalesa com a la resta de la comarca i del País, hem liderat esta reivindicació perquè els municipis valencians se sumen a este projecte tant important. La Diputació de València també ha anunciat que crearà l’Oficina pel Canvi Climàtic per a l’assessorament i ajuda per a l’acompliment del Pacte d’Alcaldes.

En l’àrea d’agricultura es té previst constituir el Consell Agrari Municipal ara a final d’any i convertir-lo en un vertader consell assessor en matèria agrícola. Un Consell que ha de ser dinamitzador d’este sector tan important històricament per a la nostra economia. Objectius com el d’interconnectar els productors locals amb el comerç de proximitat, i mantenir polítiques coherents amb la resta de pobles de la comarca, amb els que compartim problemes, i hem de compartir solucions.

Víctor Martínez Puchol també gestiona la regidoria de Participació i Comunicació. La primera mesura ha estat la renovació de la web municipal, amb la qual a més d’oferir un millor servei i acostar l’administració electrònica, volem millorar la comunicació, tant interna de l’Ajuntament entre el seu personal i les distintes àrees, com externa de cara al veïnat, per fer visible tota la feina que es fa des de l’Ajuntament. I tot de la mà amb el Portal de Transparència de la Diputació al qual ens hem adherit i esperem posar en funcionament pròximament.

Este Portal vol ser una eina d’accés ciutadà a la informació pública, a la que per dret tenim accés totes les formacions polítiques de l’Ajuntament. Agilitzar este tràmit permetrà estar millor informats i ser coneixedors de tot el que passa a l’administració. També és garantia de bon govern, i en eixa línia treballem.