El passat 30 de març tingué lloc el ple ordinari del mes de març.

En primer lloc s’acordà designar al regidor Ferran Pardo, com a vocal-representant de l’Ajuntament de Vinalesa en el ple de la Mancomunitat del Carraixet. D’esta manera substituïx a Víctor Martínez com a representant de l’Ajuntament i serà Ferran Pardo qui assistirà amb l’alcalde als plens de la Mancomunitat. Este acord fou aprovat amb els vots favorables de Compromís i el PSPV-PSOE, l’abstenció de VxV i el vot en contra del PP.

En segon lloc s’aprovà per unanimitat la modificació del reglament del Consell Agrari Municipal que incorporarà a partir d’ara un representant de la Denominació d’Origen de la Xufa de València. Al Consell Agrari es troben representades les forces polítiques del poble així com organitzacions sindicals agràries. També s’aprovà per unanimitat la inclusió d’uns terrenys situats darrere de Ràfia Industrial en l’inventari de béns de parcel·les de propietat municipal. Un acord inclòs en el conveni signat entre l’Ajuntament i l’empresa.

Seguidament es debateren dues propostes presentades per VxV. La primera proposta incloïa la revisió de les bases de la concessió d’ajudes econòmiques per al pagament de l’IBI. Veïns per Vinalesa pretenia amb les seues propostes canviar el sentit de les ajudes i desvirtuar-les. Les ayudes per a  l’IBI foren creades l’any 2013 a proposta de Compromís -quan estàvem a l’oposició- per tal d’ajudar a les famílies que menys tenen. No era i no és una ajuda per als que tenen un valor cadastral més elevat com defensa VxV. Cada any una vintena de famílies reben una ajuda de 150 euros. Per a VxV eixes ajudes són ineficients, per a nosaltres no perquè la nostra aposta és ajudar a eixes famílies a totes aquelles que ho necessiten per moltes o per poques que siguen. La proposta de VxV que alterava el sentit de les ajudes fou rebutjada amb els vots en contra de Compromís i el PSPV-PSOE i l’abstenció del PP.

La segona proposta de VxV defensava la reducció d’un 5% de l’IBI a totes les persones que domiciliaren el rebut de l’IBI. Una proposta que han fet altres pobles que gestionen els rebuts per tal d’incentivar la domiciliació. El cas de Vinalesa és diferent perquè la gran majoria ja tenen domiciliat el rebut i la gestió de l’impost està transferida a la Diputació. VxV, a banda de desconéixer este fet, continua fent propostes sense pensar en les seues conseqüències. Rebaixar un 5% de tots els rebtus implica reduir els ingressos de l’Ajuntament. Però això no ho expliquen, com tampoc han explicat encara al veïnat quins serveis i quines activitats eliminarien per a baixar el gravamen de l’IBI al mínim. Esta proposta fou rebutjada també amb els vots en contra de Compromís i del PSPV-PSOE i l’abstenció del PP.