Compromís per Vinalesa presentà en el ple ordinari del passat 27 de setembre una moció de suport al sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d’envasos (SDRR). La moció fou aprovada per unanimitat.

El SDRR és un sistema compatible amb tots els sistemes de gestió de residus municipals i suposa un estalvi per als ajuntaments pel que fa a la recollida, el tractament i la neteja de llaunes i botelles. Es tracta que tornen a vendre’s aigües, refrescos, sucs o cerveses per mitjà d’un dipòsit de 10 cèntims recuperable quan es retorna l’envàs buit.

La Generalitat pretén impulsar este sistema en els municipis valencians durant els pròxims dos anys. Per eixe motiu, a banda de traslladar el suport de l’Ajuntament de Vinalesa a esta iniciativa la moció insta a la Conselleria a què tinga en compte al nostre municipi a l’hora d’implantar el nou sistema de devolució d’envasos.

El sistema SDRR de recollida selectiva no és cap invent nou, ja està establert en alguns països. Els avantatges del sistema de retorn d’envasos estan avalats per arguments sòlids, tant tècnics com per nombrosos estudis realitzats. El model està implantat en més de 40 regions del món, i funciona amb èxit a Alemanya, Suècia, Dinamarca, Austràlia i Canada, estats que esta abastant taxes de recollida selectiva de fins el 98%.

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ja ha acordat amb la Ciutat de València la seua implantació malgrat l’oposició d’algunes empreses embotelladores.