Les obres de l’Anell Verd Metropolità estan en marxa i la Consellera de Territori i Habitatge Maria José Salvador ha triat el nostre poble per visitar-les. Es tracta d’una infrastructura acorde al nou model territorial pel qual treballem i que prompte serà una realitat.

L’encarregat d’acompanyar la Conselleria i representar l’Ajuntament de Vinalesa ha sigut el nostre company Víctor Martínez Puchol que ha mostrat la seua satisfacció ja que este projecte acompleix una demanda del nostre poble: la comunicació ciclopeatonal amb els pobles de la rodalia.

En concret, l’Anell Verd Metropolità és un projecte que preten rodejar l’àrea metropolitana de València mitjançant una via ciclopeatonal de 56 quilòmetresdes de Port Saplaya (al nord) fins el poble de Pinedo (al sud), passant pel front litoral de València o per Manises a l’interior.

El tram que afecta Vinalesa i que ara està en obres tindrà una longitud total de 6,5 quilòmetres i travessarà els municipis de Montcada, Alfara del Patriarca, Vinalesa, Carpesa, Bonrepòs i Mirambell, Cases de Bàrcena i Meliana. El nou vial ciclopeatonal aprofita els camins rurals existents i comptarà amb espais de descans amb ombra i s’integrarà al medi natural.