Compromís per Vinalesa exigeix una solució definitiva per al gual inundable del Carraixet

Joan Baldoví registra una petició al Congrés en relació al problema del gual de la CV-304 entre Vinalesa i Alfara

Compromís per Vinalesa registra una pregunta al Congrés a través del seu diputat Joan Baldoví per tal de saber si la Confederació Hidrogràfica del Xúquer troba una via per al gual inundable del Carraixet.

Compromís per Vinalesa considera urgent donar una solució definitiva al gual de la carretera provincial CV-304 al pas del barranc del Carraixet que queda inutilitzat cada vegada que un temporal d’intenses pluges assoten el nostre territori.

Des de l’Ajuntament de Vinalesa hem mantes diverses reunions amb la Diputació de València, titular de la via, per tal de donar resposta a esta demanda del municipi que reclama uns accessos dignes i segurs.

La Diputació de València ja va descartar la construcció d’un pont donat què el Carraixet no està canalitzat a l’altura del pas de la CV-304. Mesos enrere realitzà un estudi tècnic per tal de millorar el gual i fer-lo transitable en episodis de pluja. Este estudi fou enviat a Confederació Hidrogràfica del Xúquer, responsable del Domini Públic Hidràulic, per tal de ser analitzat i si fóra possible, autoritzar l’actuació per part de Diputació.

Ara com ara, sense cap resposta per part de Confederació, Vinalesa torna a veure’s afectada per un tall de carretera que deixa en una situació d’incomunicació i inseguretat i sense una solució a la vista.

Han estat dues les ocasions en esta tardor de 2018 en què el gual ha estat tallat, deixant sense accessos el nostre municipi. Un problema que cada vegada és més freqüent. Sols fa un any, el gener de 2017, un cotxe va haver de ser rescatat al mateix gual.

Consulta el document registrat pel diputat Joan Baldoví al Congrés en este enllaç: Pregunta Gual Congrés

Arxivat en: Mobilitat i transport, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *