L’Ajuntament de Vinalesa posa en marxa un Pla de Normalització Lingüística per millorar la presència del valencià. El pla es desenvoluparà durant el primer trimestre de 2021. Entre d’altres està previst: la revisió i correcció de formularis, impressos i altres documents administratius; la correcció de les publicacions i la cartelleria de l’Ajuntament; la revisió de la toponímia, de les retolacions de les instal·lacions municipals i dels senyals indicadors i de circulació; l’elaboració d’accions de promoció de l’ús de valencià i la conscienciació sobre els drets lingüístics entre el personal de l’Ajuntament i el conjunt del veïnat.

El Pla serà finançat en la seua totalitat per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València. L’empresa Sarria Masià Serveis Lingüístics serà l’encarregada d’implantar les accions contemplades.

El Grup Municipal de Compromís continuarà treballant per a millorar la presència del valencià en el nostre poble i per avançar en la igualtat lingüística, per complir amb la legalitat vigent en matèria de drets lingüístics i per aplicar el Reglament de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Vinalesa aprovat l’any 2014.