El passat mes de novembre l’Assamblea de Compromís per Vinalesa ens posàrem en contacte amb el grup parlamentari de Compromís per traslladar la informació de l’Es fa saber, del mes d’octubre mitjançant el qual s’enteràrem de la intenció de la Conselleria de reduir l’atenció pediàtrica en el Centre de Salut de Vinalesa.

Concretament, s’explicava a l‘Es fa saber que la  Conselleria de Sanitat havia reduït els dies d’atenció pediàtrica en el centre de Salut de Vinalesa de manera unilateral. Des de l’1 d’octubre només es passaria consulta els dimarts i els dijous durant tot el matí. Si fóra necessari acudir un altre dia, les famílies s’haurien de desplaçar amb vehicle privat al consultori d’Albalat dels Sorells perquè no hi ha cap enllaç de transport públic.

Segons l’Ajuntament la comunicació de l’aplicació d’esta mesura arribà el dia 3 d’octubre (dos dies després d’aplicar-se).

Tenint en compte esta informació, Mónica Oltra traslladà una pregunta a la mesa de les Corts, sol·licitant la resposta oral del conseller de Sanitat en comissió:

Considera que es presta una atenció sanitària de qualitat als menors retallant l’atenció de pediatria del Centre de Salut de Vinalesa? (document en pdf)

I la següent sol·licitud d’informació:

Còpia de la comunicació de la reducció del servei de pediatria en el Centre de Salut de Vinalesa dirigida a l’Ajuntament afectat. (document en pdf)