Ahir dijous l’assemblea de Compromís per Vinalesa validà el nou pacte que permetrà governar el poble amb la fórmula d’un govern plural, tal com s’expressà a les urnes el passat 26 de maig.

Des de Compromís hem valorat positivament l’experiència de l’anterior legislatura i apostem per seguir sumant esforços perquè Vinalesa tinga un govern estable i de progrés. Fruit d’este pacte, els regidors de Compromís recolzaran la candidatura del socialista Javier Puchol a l’alcaldia en el ple d’investidura de dissabte 15 de juny, i el portaveu de Compromís Víctor Martínez ocuparà el lloc de tinent d’alcalde a la Junta de Govern.

PSPV-PSOE i Compromís han fixat el benestar social, la sostenibilitat, l’eficiència, la participació i la transparència com les principals línies d’acció del nou govern, amb l’objectiu de seguir treballant per un model de poble viu, saludable i cohesionat.

Pel que fa a l’organització del nou govern, les principals novetats són l’aparició d’una regidoria pròpia per a Cultura i Promoció del Valencià, que gestionarà el regidor valencianista Ferran Pardo. A més a més, l’àrea de sostenibilitat que coordinarà al portaveu Víctor Martínez, es centrarà en les polítiques verdes sumant competències en matèria de transició energètica i horta. Víctor Martínez també gestionarà l’àrea de Participació Ciutadana.

Els socialistes, per la seua part, gestionaran la nova regidoria d’Obres, Serveis i Manteniment on s’inclouen les competències en parcs i jardins, Educació, Esports, Benestar Social, Majors i Sanitat, Comerç i Promoció Econòmica, Administració, Hisenda i Transparència, Joventut i Igualtat i Festes. L’alcaldia tindrà les delegacions de Personal, Policia Local, Urbanisme i Comunicació.

Podeu consultar el document de l’acord punxant l’enllaç pacte govern 2019-2023

NOTA DE PREMSA