Els regidors de Compromís que han resultat elegits de les passades eleccions locals, Víctor Martínez Puchol i Ferran Pardo Llopis, gestionaran dues àrees de govern que per a Compromís han estat claus per al desenvolupament de Vinalesa: sostenibilitat, transició energètica i horta, així com participació ciutadana estaran coordinades per Víctor Martínez Puchol; i Cultura i Promoció del Valencià per Ferran Pardo Llopis.

Anit es va celebrar un plenari en el qual s’aprovà la nova organització del govern i el funcionament polític a l’Ajuntament. El portaveu de Compromís al Ple serà Víctor Martínez, que també serà segon tinent d’alcalde. També s’aprovaren les retribucions per l’exercici del càrrec que es mantenen com a l’anterior legislatura: 424 € mensuals i una dedicació de 15 hores setmanals per a regidories en el govern, i 748 € mensuals i una dedicació de 25 hores setmanals.

L’organigrama del govern ha estat consensuat amb el PSPV-PSOE que ha revalidat l’alcaldia i amb els quals hem treballat els darrers quatre anys. L’objectiu de Compromís per a esta nova etapa és seguir avançant en les millores aconseguides i obrir noves línies d’acció.

En la reformulada àrea de Sostenibilitat, Transició Energètica i Horta, l’objectiu és aconseguir fer de Vinalesa un poble més amable amb el medi ambient, per això es treballarà per finalitzar el Pla d’Eficiència Energètica o la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. També se seguirà treballant en el model de gestió de residus municipal, o en projectes d’educació i conscienciació ambiental com la Setmana Inquieta i altres iniciatives. D’esta regidoria es desprenen les competències en matèria de Parcs, Jardins i Manteniment d’Espais Públics que estaran ara en mans del partit socialista.

En Cultura i Promoció del Valencià, una regidoria que manté Ferran Pardo, les línies de treball seran la dinamització de la Fàbrica de la Seda com a espai central de la vida cultural i social de Vinalesa. Per a això, des de Compromís hem proposat la creació d’una comissió de treball oberta a la participació ciutadana i les associacions per a l’anàlisi i rehabilitació de l’espai. A més a més, també volem incidir en una millor oferta cultural. En promoció de la llengua els objectius es focalitzaran en l’administració pública i en les campanyes d’aprenentatge dirigides a tota la població.