Dimecres assistírem com a grup municipal a la constitució d’un nou consell de participació ciutadana on estem tots els grups polítics, l’equip de professionals dels Serveis Socials de l’Ajuntament així com quatre persones del poble convidades com a expertes en diferents àmbits d’actuació: medicina familiar, violència de gènere, addiccions i assistència social.

La participació ciutadana ha de ser fonamental per tal de dibuixar el projecte de poble de present i de futur. Cal tindre valentia, impulsar governs de transparència i de coordinació ciutadana, de servei públic. Cal disposar d’espais on decidir hui, el poble del futur, rebent les demandes de qui més sap per tal de treballar per a la majoria. Estem ben contents d’obrir nous canals on debatre i compartir idees que s’han de traslladar a l’acció política i implementar-se des del govern municipal. Treballant en equip i entenent que estem al vostre servei aconseguirem fer créixer Vinalesa.

Esta primera reunió va servir per repassar la tasca que s’està duent en estos moments des dels Serveis Socials, i es van posar damunt la taula propostes ben interessants. Parlàrem de com distribuir el pressupost municipal destinat a cooperació, que en l’actualitat és d’uns 9.600 € (un 0,4%, quan el que fixa Nacions Unides des de 1972 és el 0,7%). També parlàrem del problema de les addiccions i va sorgir la proposta de declarar Vinalesa com a “poble lliure d’apostes”, en la línia que en estos moments es debat a les Corts Valencianes en relació amb la nova Llei Valenciana del Joc.

Un altre tema que deurà prendre protagonisme en la taula d’este Consell és l’erradicació de la violència de gènere i masclista. Vinalesa ha d’avançar en este camí incorporant a l’acció les noves perspectives que van sorgint del debat feminista per combatre la forma més dura de discriminació cap a les dones.

Cal oferir a la joventut una oferta d’oci alternatiu i saludable, una oferta atractiva. De fet, des de Compromís trobem a faltar la presència de joves en el Consell. Entenem que qui millor pot donar una visió real de la gent jove, és la mateixa gent jove.

En definitiva, un nou fòrum de debat que esperem que siga productiu i que ens permeta fer política de la mà amb la ciutadania, de forma plural i consensuada.