Vinalesa compta amb uns estalvis d’aproximadament 916.000€, dels quals 216.000€ són de l’exercici 2019. Una xifra que amb la “Llei Montoro” (PP) sols podem destinar-los al pagament del deute als bancs, que el nostre ajuntament ha reduït en més de la meitat des de 2015 (284.000€ en 2019, dels 630.000€ que hi havia en 2015, o els 1.056.000€ de 2012).

A l’últim plenari proposàrem que es canvie la famosa Llei per destinar estos diners a fer front als danys socials i econòmics provocats per la COVID-19. Una proposta que va comptar amb el suport de to el plenari municipal.

A més a més, al si de l’equip de govern presentàrem una bateria de propostes, tot i que ací el suport i el compromís no ha sigut explicit. En el nostre document incloem mesures en matèria de protecció social i sanitària, reactivació econòmica i suport a les Festes.

Per exemple, en matèria socio-sanitària, proposem augmentar la partida pressupostària destinada a les ajudes d’emergència social, fer front a la bretxa digital amb nous recursos formatius i l’adquisició de material per a les families desfavorides, complementar les bons menjador per a les escoles amb un sistema municipal que incloga les botigues d’alimentació de Vinalesa, o l’augment de les ajudes per a l’escolarització en l’Escola Infantil Muncipal. També proposàrem la posada a disposició de la ciutadania d’elements de protecció personal (mascaretes, guants, gels desinfectants, etc.) als espais públics com parcs i jardins, comerç, el mercat del dijous, etc. (no sols les dependències municipals) .

La reactivació econòmica la basem en dues propostes que el nou context de crisi ens obliga a reprendre urgentment: un pla d’ajudes al comerç local, complementari i coordinat amb el paquet desenvolupat des de la Conselleria d’Economia; i l’actualització i ampliació d’una Pla Local d’Ocupació que actue sobre un mercat laboral molt tocat.

Per últim, considerem necessari oferir seguretat i garanties davant la incertesa a les persones que any a any s’organitzen per muntar les Festes d’Octubre, per això proposem que l’Ajuntament pose a disposició els recursos suficients i coherents amb la realitat que ens envolta, per tal d’organitzar unes Festes adaptades a les mesures de seguretat social i sanitària post-COVID19. Entenent les Festes com a element de cohesió social i d’oci saludable, adaptades per a totes i tots.

Podeu consultar la Moció presentada en el següent enllaç: