El passat 27 de març la formació valencianista presentà al ple de l’Ajuntament una moció per a declarar l’any 2024 com a “Any Estellés” a Vinalesa, amb motiu del centenari del naixement del poeta de Burjassot i després que el govern valencià, de PP i Vox, haja rebutjat homenatjar-lo. La moció fou aprovada amb els vots a favor de Compromís (1), PSPV-PSOE (5) i els vots en contra del PP (5).

Res de nou per part del partit popular que l’any 2015 també s’oposà a la proposta del govern municipal (PSPV-PSOE i Compromís) per posar el nom del poeta Vicent Andrés Estellés a una plaça del poble.

La moció del grup Municipal Compromís per Vinalesa inclou les següents resolucions:

1. Declarar l’any 2024 com a any Estellés amb motiu del centenari del naixement de l’escriptor.

2. Impulsar des de l’Àrea de Cultura i la Unitat de Normalització Lingüística una agenda d’activitats dirigides a reivindicar i promocionar la figura d’Estellés, coordinada amb les entitats que treballen per la seua memòria.

3. Crear i facilitar als municipis valencians recursos didàctics i educatius per al coneixement de l’obra d’Estellés en centres educatius i biblioteques municipals.

4. Instar al Consell de la Generalitat a declarar l’any Estellés i a organitzar i coordinar un cicle d’activitats on participen totes les institucions i entitats.

Més informació sobre els actes organitzats per la societat civil amb motiu del centenari del naixement de l’autor: https://www.profundestelles.cat/